red velvet cake
Dit recept heb ik van de woodland bakery website.Omdat die in het engels is dacht ik mischien kan ik het vertalen naar het nederlands.
wat heb je nodig:
342 gram bloem
5 bram bakpoeder
300 gram suiker
12 gram cacao
2 eieren
1 theelepen
1 eetlepel azijn
1eetlepel rode kleurstof ( liefst vloeibaar)
180 ml olie
6 gramzout.
240 ml karnemelk
1 eetlepel vanille extract.
Bereiding:
Meng de droge ingredienten bij elkaar in een beslagkom; dus de suiker, bloem, cacao, bakpoeder en het zout.
Doe dan de natte ingeredienten bij elkaar behalve de azijn en de rode kleurstof in een andere grote beslagkom; dus de olie, eieren, de vanille en de karnemelk.
Voeg de kleurstof en de azijn samen en doe dit ook bij de natte ingredienten, wordt het rood van kleur.
Voeg dan de droge ingredienten bij de natte ingredienten en mix dit goed met een garde tot een stevig beslag.
Vet( ik gebruik de spray) 2 bakblikken van 20 cm doorsnee verdeel dit beslag over de 2 cake blikken en stop dat in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius voor ongeveer 30 min of tot het klaar is, dit kun je zien door dat de zijkanten los van het blik gaan staan. Als de cake terug veert als je hem voorzichtig in drukt is hij goed.